fannytastisk.blogg.se - fannytastisk.blogg.se -

Julkonsert

God morgon fredag den tjugonde december! Fyra dagar kvar till julafton. Längtar! Även fast jag tycker att december gått väldigt fort så har vi hunnit med mängder med pysslande, bakande och fixande här hemma, men framförallt vi har fått umgås mycket ihop och det är det viktigaste! 

Igår klädde vi vår julgran och hoppade upp i soffan och låg och myste med glögg, julmusik, en tänd brasa och den fina granen! Jag har alltid lånat mammas julpynt när vi haft jularna men nu har jag efter mycket sökande på både second hand och Tradera hittat våra egna! Tänkte på det igår. Det här blir en tradition får vår familj, dom saker som finns där nu kommer barnen växa upp med, för jag vill hålla på traditionerna och inte byta varje år. 

Vi har precis ätit frukost ihop hela familjen och ska strax lägga barnen för att sova lunch. Så tänkte vi koka lite chokladkola och så. När dorian vaknar igen ska vi fixa i hans rum lite mer. Det blir så fint! :D

Ikväll ska jag och älsklingen på julkonsert. Funderar på vad jag ska ha på mig. Blir nog någon lite finare klänning och locka håret (: ska bli riktigt mysigt! Hoppas barnvakten mäktar med läggningen av barnen. Lillebror ammar fortfarande och framförallt vid läggningen.. Mm, det blir spännande. Tänkte pumpa lite och lämna för säkerhetskull. Att komma ut tillsammans betyder enormt mycket! 

Jag längtar lite tills vi har våra praktiska övningar i skolan i Sundsvall. Vi kommer gå samma elektriker utbildning och under året som utbildningen är så är det sju tillfällen (var tionde vecka ca) måndag - torsdag som vi åker upp tillsammans utan barn (dom är hos sin farmor och farfar) och bor på hotell! Skolan är mellan 8-16 och sen är vi ju lediga på kvällen! :D kommer sakna barnen tokmycket men som sagt, det ska bli mysigt att få den egentligen ihop! 

Ha en fantastisk fredag! Vi hörs svart igen <3 




Åtta dagar kvar

God morgon! Har precis mättat mitt lilla hjärta och nu ligger han i sin säng igen och snusar. Mysigt att krypa ner i sängen igen. Sen brukar båda barnen sova till åtta, men jag tror att vi måste börja gå upp lite tidigare brukar bli aningen stressigt till dagis! Vi är långsamma på morgonen här hemma. Långfrukostar och mysa runt haha (: 

Nu är det bara åtta dagar kvar till julafton. Om en vecka kommer min mamma och mormor hit, dom har hyrt ett hus här på gatan som dom kommer sova i tre nätter. Vårt gästrum är numera ett barnrum. Så det är perfekt med det där huset! 

Den här veckan ska vi julmysa ordentligt här hemma! Vi var och högg ner vår gran i går med Malou och hennes familj i hennes föräldrar slog, eller ja deras mark ^^ blev en till framsidan av tomten, ska klä den med ljusslingor. Sen en som vi ska ha inne såklart och en minigran som jag tänkte ha inne med, ska klura ut vart bara (: det luktar ju så gott med gran! Ikväll ska vi klä granen och slå in lite julklappar tänkte vi. Dricka glögg och mysa framför en brasa i kakelugnen. Jag älskar vår kamin som vi satt in i matrummet, men det är något speciellt med en gammal kakelugn helt klart! Så jag ser verkligen fram emot kvällen! Vanligtvis brukar vi ta in granen ett par dagar innan julafton, men vi vill hinna njuta av den mer! Efter julafton känns det på något sätt inte på samma sätt! 

December har gått i en rasande fart! Insåg det när vi satt uppkrupna i soffan häromdagen och tittade på lucia på tvn. Jag är glad att alla julklappar är inhandlade och att vi har läget under någorlunda kontroll haha (: julmaten ska vi köpa på torsdag så vi bara kan vara hemma i helgen och baka vörtbröd, knäckebröd ska vi baka med. Koka knäck och chokladkola och göra tomtefudge. Mums! Lussebullar bakade vi i mängder i början av december! Så det finns! Haha (: det känns som kommande vecka kommer bli riktigt mysig och jag ser redan fram emot allt vi ska göra!!

Nu tänkte jag vila en stund till innan vi ska upp igen. Hoppas ni får en riktigt bra måndag! Kramar i massor!! <3













Lucia

Lucia firar vi ikväll med lussebullar pepparkakor och glögg framför lucia på tv. Tanken var att vi skulle tagit hem granen i går och haft den klar tills idag.. Men vi hämtar den på söndag istället! En kompis föräldrar har massa mark så vi blev medbjudna! (; ska bli mysigt att få hem en gran! Dom luktar ju så himla gott. Tänkte ta en eller två smågranar med och ha i zinkhinkar. Blir nog bra (:

Elva dagar kvar till julafton! Känner inte det minsta stress faktiskt. Kommer väl den 23 (; nej men läget är under kontroll. Julklapparna är inköpta! Vi har bakat (dock ska vi göra mer julgodis.) blir tomtefudge, knäck och chokladkola. Så veckorna som är kvar innan jul blir det mycket julmys för oss!! 

Nu ska vi strax ut på promenad och gå till affären och köpa mjölk. Ska koka egen risgrynsgröt som vi tänkte äta till middag. En väldigt underlig middag! Känns som man äter frukost. Men idag är det ju lucia och vi ville ha det mer juligt så risgrynsgröt blir bra (: ska slå in lite julklappar också för min bästis kommer imorgon och hälsar på! Längtar!! Blir en riktig tjejkväll med hemmaspa, godis, film och bara hänga! <3 så vi ska byta julklappar (: hon känner mig så det känns som att jag kommer bli riktigt nöjd med julklapparna! 

Nu blir det promenad med familjen <3 puss på er och glad lucia!!


Vår lilla sockerbagare :D











Sthlm och julkänsla!

God morgon lördag! Vi är redan inne en lång bit in i december och mysigheterna har vi då inte snålat med i familjen. Jag älskar allt vad december innebär och gör gärna någonting varje dag som är juligt! Sagt och gjort (: just nu är vi i Sthlm och hälsar på mamma! En helg i december har vi som tradition att ses och baka, göra julgodis och bara mysa och umgås! Har precis ätit frukost ihop barnen, jag och älsklingen, mamma och min mormor! Ska lägga barnen en stund och sen blir det pulkaåkning i den pulkabacken jag åkte i när jag var liten! :D det är första gången dom åker pulka i backe så jag tror det blir en del skratt om jag känner dom väl. Haha (: 

Och ja, kvällen vet ni ju. Bak, koka knäck och chokladkola, dopp i grytan och eld i brasan! Julstämning!!

Jag hoppas ni får en mysig lördag! <3 puss



Förra veckan såg vår morgon ut så här på första advent (:



RSS 2.0