fannytastisk.blogg.se - fannytastisk.blogg.se -

film poster till skolarbete

 

Mitt liv med er, aldrig utan er.


Idag stod jag och tänkte på hur allt var innan barnen kom? Hur man kan när dom är ifrån en känna sig bokstavligt talat halv. Det är som att man tappat bort någonting som man är van vid att alltid ha hos sig. Undra hur hela dom föräldrar som har ett dussin barn känner sig? Dom kan väl aldrig känna hur ensamhet känns? Folk ljög inte när dom sa att livet skulle ändras radikalt när man fick barn, ingen kan vara beredd på det man när man precis blivit förälder får uppleva. Ett skräckinjagande lyckorus. Man suckar luften ur sina lungor och upprepar ordet NEJ fler gånger än man någonsin gjort i hela sitt liv under en och samma dag. I ena sekunden kokar man på insidan, men behärskar sig och försöker låta något sådär pedagogisk och förklarande varför man inte får göra si och så, man har tankar på hur jäkla skönt det vore om barnen bara kunde växa upp snabbt snabbt så dom kunde klä på sig sina vinteroveraller själva, utan bök och krångel och en svettig mamma. Och så i nästa sekund, när man närmar sig dagis så stannar man upp en sekund, tar armarna kring dom små och drar dom till sig, blundar och njuter av närheten och att dom faktiskt än sålänge är små och kommer spendera en hel del tid ihop med mig. Hur kan man vara så splittrad i en känsla. Frustration för trots, gnäll och skrik, och en enorm panik över att tiden för just den perioden bara ska ta slut. När man är med om en olycka så brukar dom flesta få upp ögonen för vad livet verkligen innebär, man ska ta vara på det, man ska uppskatta det, göra andra lyckliga och framförallt göra sig själv lycklig. Den där aha upplevelsen fick jag när barnen kom. Det var först då mitt liv blev viktigt på riktigt. 






Tisdagens bravader

Är det någonting jag är glad för, och då menar jag jätteglad! Så är det att vi lärt känns så många sen vi flyttade hit från Sthlm. Det var många som sa att det mer eller mindre var omöjligt att få ett socialt nätverk, men titta! Det gick fin fint! Människor som vi trivs med, skrattar med, kan skämta med, men framför allt bara vara oss själva med. Såna vänner som man vill hålla kontakten med oavsett vart man än bor. 

Ikväll har vi ätit middag hos några vänner och haft en riktigt bra kväll! Med god mat i magarna åker vi nu hem och myser till en film i soffan. Vår avkoppling på kvällarna. Kramas och prata om dagen och titta på film. 

Dagen har varit bra! Jag tog lite sovmorgon med barnen, vaknade vid nio och väckte ungarna. Klädde på dom, gick ner till köket och bredde mackor och satt oss vid bordet ihop, tände ljus och bara myste! Passar mig utmärkt med lugna morgnar! Mitt lugn verkar smitta av sig på barnen. Mina fina <3 

Lämnade på dagis, alltid lika jobbigt varje gång. Känns väldigt märkligt att gå ifrån båda sina barn sådär. När jag nästan snubblar över mina fötter bara för att jag går baklänges för att kunna se dom så länge som möjligt. Och promenad hem, in i ett tyst hus, det enda som hörs är brasan som sprakar.. 

Har gjort upp ett litet veckoschema, låg och knåpade ihop det igår innan jag somnade och har faktiskt följt det idag! Det känns toppen att komma igång med träning och nyttigare mat, mixade ihop en smoothie till mellis med spenat, proteinpulver, äpple, grädde, gojibär och vatten. God! Riktigt god! (: har en träningskompis! Vi peppar varandra och det har varit toppen! Men idag blev det meditation. Älskar det! Kalla det flum flum, men av att egentligen inte göra någonting, utan bara vara, mår jag riktigt bra! Har mediterat i flera år, och nu är jag så pass bra på det aå jag till och med kan koppla bort allt runtomkring mig och gå in i en meditation utan att folk runt mig märker någonting! Perfekt om man pratar med en trist människa haha! Skämt o sido (; men det ger mig mycket, det yoga och träning! Tvåtusenfjorton ska bli en bra år! :D

Haft en myspyskväll här hemma, huset är uppvärmt av två kaminer, vi har legat i soffan i pyjamas och ätit popcorn. Som helt plötsligt är SÅ nyttigt ^^ bra det då. Men nu ligger vi i sängen. Trött efter dagen, mycket plugg blir det men det är roligt! Jag lär mig och det tycker jag om! 

Sov så gott fina ni! <3




För mig är det bara du

Måndagen är nästan slut och vi har precis sjunkit ner i sängen, det är släckt och det enda som lyser upp är skärmen från mobilen, det är så tyst så jag hör mig själv andas, låter som att hela huset andas, eller susar på nått vis. Jag har min kärlek bredvid mig, sovandes, hans andetag gör mig lugn och jag andas i takt med honom. Jag hoppas han vet hur mycket jag älskar honom. Hur lycklig jag är för att det är han som ligger bredvid mig. Man ska alltid lyssna på sin magkänsla och sitt hjärta, hade jag inte gjort det för tre år sen så hade du inte legat här nu. Det där med att livet blir vad man gör det till stämmer ju ganska bra! Det känns som att ingenting kan rucka oss. Eller jag vet att ingenting kan rucka oss. Det är nog mycket pågrund av att det i början av vårt förhållande inte alltid var helt enkelt, men det var också det som gjorde allt så säkert mellan oss, när allt runtomkring svajade, stod vi alltid stilla. Du var min klippa redan då. Det är nog en klyscha men jag har aldrig upplevt kärlek som jag upplever den med dig! Du har allt, och du är perfekt för mig utan att ens behöva anstränga dig. 
Vet att jag visat den här innan, men det är min favoritbild på oss. <3




HELG

God kväll (: nu är det helg igen! Underbart. Vi fredagsmyser här hemma, badade för ett tag sen med två vilda barn så halva badrummet är dyblött (; men roligt var det! Fredagsbadet är obligatoriskt här hemma. Dusch blir det oftast annars i veckan. 

Sitter nere i källaren. Låter konstigt att säga källaren, IOM att den är inredd som vilket plan i huset som helst. Tre våningar kan man väl säga att vi har (: myser med katterna framför en varm kamin och väntar på att barnens snuttis och apa (nenne) ska torka. Hector och Dorian tyckte att Dorians snutte skulle bada på dagis.. Så i toaletten åkte den. Så Hector tyckte att både nenne och snuttis skulle bada i tvättmaskinen. Kommer ihåg första gången jag satt här nere och såg apan snurra runt runt i maskinen. Minns hur jag ångrade att jag stoppat in honom, men faktum var att den var så jäkla äcklig rent ut sagt så det var nödvändigt :P Hectors trygghet med den där trygghetslukten skulle sluts lukta trygghet och jag såg alla sömnlösa nätter framför mig haha! Men som tur var så var lukten så himla ingrodd så den var kvar.. Hu. Och samma sak med den där gula snuttefilten som Lillebror släpar runt på. Den är med överallt! Har han andra saker i händerna, då löser han det med att stoppa in snuttefilten i munnen såklart! Smart (; hur som helst! Ikväll får dom nybadade barnen rena (ja så gott det går)  kompisar att sova med! <3

Efter vi lagt barnen så ska vi äta fajitas och kolla på någon film. Har sett ALLT! Men vi ska nog hitta någonting (: 

Nu umgås med barnen innan dom sks sova! Ha en mysig fredag!! PUSS! (:










Torsdag

Hej på er! Torsdag idag och vi har storstädat huset, skönt inför helgen. Längtar efter att få mysa med familjen och slippa plugga. Just nu pluggar jag jättemycket. Tentar av en kurs, så läser en hel bok så ska jag göra ett prov sen på hela kursen. Grafisk illustration fördjupning i pixelgrafik den läser jag dessutom på 200% och även elektrikerutbildningen. Anledningen? Jag får inte CSN annars :P fan den som ger sig!

Här har det snöat konstant i flera dagar nu, skönt att det blir ljust ute. Älskar att gå på promenader när det är sånt här väder. Tänkte ta oss ut i helgen och åka pulka igen. Fast på dagen den här ggn (; 

Om 40 min ska vi hämta barnen på dagis och det ska bli skönt! Saknar! Åt precis lunch och älsklingen står och bakar kolakakor som vi tänkte fika med när vi är samlade. Känns nästan som helg. Men snart så! 

Jag har som ni säkert vet instagram också. Sök på Fannytastisk så hittar ni mig. Uppdaterar en hel del där!

Ha en mysig torsdagskväll och ta hand om er! <3 

Påväg till dagis igår! Pulka är bäst att åka såklart (;





140115

Hej fina ni. Jag hoppas att ni mår bra och har haft en mysig jul och en bra start på det här året. Mitt liv har ändrats ganska drastiskt sen för två veckor sen. Min älskade Dorian har börjat på dagis. Det känns extremt konstigt att vara ensamma hemma på dagarna, även fast det inte är så många timmar ännu. Men jag saknar honom så det gör ont. Självklart saknar jag Hector också, men Dorian har jag haft så nära mig sålänge och när Hector började på dagis, så fortsatte min mamma ledighet med Dorian. Nu är jag barnlös några timmar varje dag och det känns både skönt och tomt. Det enda som är positivt är att jag kan lägga mycket mer tid på studierna på dagarna och hinna vila upp mig lite, ha egentid och på så vis bli en gladare, roligare, piggare och knäppare mamma. För mina barn tycker nog att jag är tokig när jag springer runt med armarna över huvudet och leker monster haha (; barnasinnet är det inget fel på! Och sen en annan sak. När jag får se dom igen. Och fåt borra in ansiktet i deras hals och bara mysa! Det är väl det absolut bästa med att vara från dom. Att man uppskattar tiden ihop ännu mer. Jag gör allt jag måste när dom inte är med, eller är vakna och lägger all energi, tid och kärlek på dom när dom är närvarande. Närvaro! Medveten närvaro. Tänk att dom där DBT timmarna skulle betyda så mycket. Inte bara då utan längre fram också. Att få lära sig njuta av nuet. Vet inte hur många ggr jag känt hur det värmer och värker i kroppen om vart annat när jag tittar på dom, eller när dom springer fram mot mig med det sötaste leendet och kramar om mig, och lägger huvudet på min axel. Fina små liv. Någon sa till mig att barn bara är ett lån. För när dom blir äldre så är dom helt egna, nu med, men ni förstår vad jag menar.. Det är då, när man hör sånt som man väljer att släppa allt och lyfta upp i famnen och bara ösa över kärlek. Shit vad jag älskar dom! Vansinnigt.

Dagen har varit bra! Min älskling har varit ledig och vi har pluggat, fixat lite hemma (håller på att renovera källarplanet) det bli himla bra faktiskt! Kul med förändring som inte kostar så mycket! Ätit en god middag, gjort en koja på Hectors rum som alla fyra låg i och läste sagor, kramats och tittat på film, och pluggat lite till. Och lite till haha! (:

Men nu sova! Någon ligger redan i sängen och väntar. Så ska ta och borsta tänderna, släcka ner, titta ut på snön som faller ner, ta några djupa andetag av friska luften genom dörren och sen krypa ner i sängen, men varma vetetofflor på fötterna. Puss på er! Nu ska jag ta tag i den här bloggen på allvar! <3


Häromkvällen när jag och pojkarna gick mot pulkabacken <3



Nyår


Ett riktigt fint slut på det här året blev det! Julen blev precis som jag önskade, om man bortser från att snön inte ville ligga kvar. Saknar den där känslan när man går ut när det är svart, snön gnistrar i ljuset av gatulyktorna och himlen är stjärnklart. Det enda som skymmer synen från alla stjärnor är röken ur husens skorstenar. Men julen kom och var riktigt mysig! Precis som julen är på landet. Det är något speciellt. 

Vi firade vi in det nya året i lugnets tecken. Tanken var en fest med massor utav människor, hos våra vänner men vi är inte helt krya så blev hemma. Lika glad är jag för det! Sålänge jag får vara med min älskade familj! Tvåtusentretton byttes ut mot tvåtusenfjorton. Det tar alltid ett tag att vänja sig, men tvåtusenfjorton klingar på något sätt bättre. Dom enda egentliga nyårslöftena jag har är väl egentligen att njuta mer av nuet, kramas mer, ta bättre hand om mig själv med hälsa och välmående. Och den här gången ska jag verkligen göra det! 

Den sjunde januari börjar min Dorian på dagis. Splittrad man känner sig. Minns exakt samma känsla med Hector. Som om jag övergav. Men så såg jag hur roligt han tyckte att det är. Men med lillebror är jag inte helt övertygad om det här med dagis. Det kommer nog bli bra - tillslut.. Men han är utan att överdriva en liten apa! Mammagrisen nr ett! Haha (: bra att vi bara bor två minuter från dagis! Så kan jag komma om det skulle vara någonting! Lilla gubben.. När blev du så stor? 

Vet inte om jag sagt det. Men jag kommer plugga hemifrån nu i år. Eller ja utbildningen är slut ett par månader in i 2015. Så tanken förutom att plugga i första hand såklart är att försöka göra lite av de löften som jag skrev här uppe. Hinna laga en ordentlig lunch. Hinna andas och njuta i nuet. Hinna vara jag. Två mammaledigheter i följd ^^ så som sagt, det är blandade känslor som väntar inför dagis inskolningen. 

Igår lunkade vi bara runt här hemma. Bytte om från pyjamas.. Ja, många timmar efter vi gått upp. Vi tittade på fyra(!) filmer igår.. Två på dagen och två på kvällen. I vanliga fall när barnen sover pluggar jag/vi men igår blev det en riktig mysig dag <3 idag däremot blir det plugga för min del. Iallafall en stund (: och sen tänkte vi åka till skogen och grilla och mysa med barnen! 

God fortsättning fina ni! <3






RSS 2.0