fannytastisk.blogg.se - fannytastisk.blogg.se -

Sunday

Söndag och för oss är det vilodagen. Bara göra sånt som faller oss in, tända ljus, en brasa och mysa runt i mjukiskläder alla fyra! Älskling är ledig imorgon med. Han jobbar 75% nu med en mycket bättre lön än han hade innan då han jobbade 100% så det blir mycket kvalitetstid ihop. Uppskattar det så himla mycket! <3 

Hade en riktigt bra dag och kväll igår med mamma. En dag ihop bara hon och jag. Shoppas på dagen. Hittade äntligen bra vintermössor till barnen. Täckmössor med mysigt varmt foder. Likadana hehe (: tumvantar från samm serie och pyjamas till Hector. Sen gick vi på barn secondhand och mamma köpte kläder till grabbarna för 700 kr. Billiga kläder så ni kan ju tänka er hur mkt kläder jag hittade och fyndade! Tack mamma <3 

När vi kom hem och lagade fajitas. Satt längre och åt, drack vin och bara myste. Sen hyrde vi film. Tände ljus, plockade fram ostar och kex och godis. Gjorde ansiktsmask hann vi med också :D och sy ett monstergosedjur till Dorian! 

Ha en toppen söndag!! Puss! 




Sthlm!

Då var det dags igen för en Sthlms tripp! Ska bli mysigt (: ikväll blir det middag hemma hos mamma med sebbe och barnen. Tänkte köpa med oss vin, ostar och kex osv.! Imorgon ska jag och mamma ha en heldag ihop. Får se vad vi hittar på under dagen, men på kvällen äter vi ihop, hyr film och ha lite hemmaspa :D längtar! Längesen bara vi umgicks. Sebbe tar barnen. Känns alltid lika konstigt att vara utan dom :o på söndag ska vi hyra släp och få med ett militärskåp som ska stå i hallen. Älskar sånna kommer bli kanon :D och så ska vi hämta hem vår tredje Maine Coon. Ralf! Hihi. Mysigt! 

Nu på morgonen åt vi frukost på espressohouse. I lugn och ro. Lite vardagslyx! Och sen gick vi runt på stan. Köpte fleece underställ åt killarna. Nu är det bara täckmössor och vantar kvar! Sen är dom redo för en kall vinter. Som jag verkligen tror att det kommer bli. (:

Hoppas eran helg blir riktigt mysig och att ni mår bra! <3 




Söndag

Idag har det varit en väldigt oplanerad planerad söndag. Ja en sån där söndag som innan man fick barn var väldigt oplanerad. Man kunde ta vilken söndag som helst och göra den till.. Ingenting om man nu ville det. Men nu, med två barn och en make blir dom oplanerad söndagarna väldigt planerade. Iallafall planerad att dagen bara var min. Och så blev det. Det planerades in en oplanerad söndag för mamman. Kan meddela att den där stressen jag skrev om tidigare har känts väldigt frånvarande idag. 

Så vad gjorde jag? Jo. Jag la mig i soffan vid tio när barnen somnade för sin "lunch nap" i pyjamas. Jag brukar alltid ALLTID duscha efter eller innan frukosten. Annars blir det oftast som idag. Jag går i pyjamas och en slarvig uppsatt knut på huvudet tills kvällen kommer då jag äntligen börjar känna ett akut sug efter att gå och duscha.. Och hamna i pyjamas igen efteråt. Men nu som tur är en ny. Hur som helst. Barnen sov i fyra timmar. Det händer väldigt sällan två, högst tre är mer vanligt. Men det gav mig ännu mer utrymme till att sluka avsnitt efter avsnitt av "the vampire diariers" helt uppslukad såg jag vampyrer, häxor och annat overkligt i 6 timmar?! Herregud. Eldade upp en hel vedkorg med ved i kakelugnen och rummet som förövrigt hade haft stängd dörr kändes som en bastu.. Enda vampyr uppehållet var en tjugo minuter för pannkakslunch. Fascinerades över dom helt gula pannkakorna. Och fick veta att det är ju inga tillsatser i ekologiska egen värpta ägg.. Och ja då blir gulan.. Gulare. Hur som helst. Fyra pannkakor senare och jag låg inne och slukade avsnitt efter avsnitt. Efter 6 timmar insåg jag att jag missat typ hela dagen. Tacksam för all vila, men med ett dåligt samvete för att jag missat vår dag ihop.. Så gick ner i "relexavdelningen" (haha låter lika kul varje gång) och tog en dusch. Övervägde att ta på mig pyjamas.. Igen?! Men det slutade iaf med en vanlig mjukiströja och nya pyjamasbyxor.. Kändes bättre på något sätt haha! Gick upp till barnen och insåg hur mycket jag missat bara på några timmar.. Dorian kunde säga fler ord och Hector hade kommit på hur man bygger duplo ordentligt och byggt ett galet stort torn.. Dom kändes så.. Stora! Insåg väl lite där och då vad alla långdistans släktingarna pratar om.. Hur dom utvecklas från gång till gång. För så är det, man missar så mycket för dom utvecklas så fort. Jag tänkte på det där jag satt.. Att varje gång jag önskat att jag varit den som jobbat istället.. Vad mycket jag hade missat då och vad faktiskt Sebastian missar när han är på jobbet. Men han ger det till mig. Fint! Och stort! Sentimental.. Jag vet. 

Fick panik av värmen som dom två kaminerna hjälpts åt att skapa de senaste tio timmarna och stoppade fötterna i gummistövlarna och klev ut i en regnig trädgård. Drog in några djupa andetag tills jag kände mig snurrig och höjde ansiktet mot regnet och blundade. 

Kramade och pussade barnen god natt och väntade på lugnet som alltid lägger sig som en mantel över min rygg. Men den kom inte. Insåg att mantel hade varit med mig hela den oplanerade väldigt planerade söndagen. Det är precis såna här dagar man behöver i bland. Och nästa gång är det din tur älskling <3

Sov gott underbara ni! Det gör jag antagligen redan (tidsinställt inlägg) PUSS! 


Helt fel ordning.

Jag träffade en tjej på bussen för flera år sen. Hon hade precis gått ut gymnasiet, och kommit in på universitetet. Hon var säker på sin sak och vacklade inte med blicken när jag frågade henne om hon alltid vetat vad hon ville bli här i livet. Solklart! Hela hennes framtid var planerad och allt lät så perfekt i mina öron. Kände mig aningen dämpad när jag gick av bussen. Där stod jag i regnet och insåg att jag gått ut gymnasiet för flera år sen, inte ens med ett komplett betyg. Jag hade ingen rak väg aty gå på, utan sprang fram och tillbaka i en stor och förvillande skog, helt lost. Jag har sällan gjort någonting för mig själv, har jag gjort något stordåd så har det varit för att rädda eller lyfta upp någon annan. Jag lovade mig själv att jag skulle gå den "rätta vägen" jag skulle utbilda mig och tjäna pengar för att sen träffa någon och skaffa barn. För en stabil grund var ett måste för att kunna skaffa barn, det var det alla sa. Iallafall om man skulle lyckas i livet. Annars kunde livet garantera svårigheter. Längtan efter barn blev inte mindre efter åren passerade.. Däremot blev listan med förslag på framtidsjobb mindre och mindre. Jag var inte alls engagerad i studier och hade egentligen ingen plan på någonting mer än att leva för dagen. Hade haft en sån trasig tonårstid så jag ville bara må bra. Så kom han, den största av alla kärlekar och med honom kom också två små. Helt plötsligt blev den där kämparglöden som jag lite nonchalant stoppat undan mer och mer, synlig igen. Livet fick en stor vändning och jag började ta tag i allt, fick ork och motivation till att kämpa lite igen. Mångs sa att livet skulle stanna upp när man fick barn. Att utbildning kunde man drömma om. Den tiden och orken skulle inte finnas. För mig blev det tvärtom. Med mina barn kom också viljan hos mig. Att ge dom en strukturerad framtid. Och så blev det. Kort och gott. Gymnasiet är helt slutfört om 3 veckor. Det trodde jag aldrig!! Och barnen ska faktiskt ha ett stort tack! <3 för utan dom skulle jag aldrig ens orkat fixa det här. Trots att det varit säkert tusen ggr jobbigare att plugga på distans medans man är mamma ledig så har det fungerat! Och JA! MVG! Man kan bara man vill och ger sig fan på det!

<3

Brinnande ljus

Underbar kväll. En turn och revolt från vår vanliga vardag. Du, där mittemot mig med en varm blick och ett leende som lyses upp av alla stearinljus vi har tänt ikväll. Du är mitt livskärlek. Vad många gånger jag trott det. Och varje gång fått upp ögonen. Men nu, känslan är obeskrivlig. Vackert som en nattsvart himmel fylld av stjärnor, en rosa varmgul solnedgång och en värme likt en öken. Du har sen första stund varit honom jag drömde om på högstadiet som skulle göra allt komplett. Nu sitter du här framför mig och är så där vacker som bara du kan. Herregud vad jag älskar dig. Känns som varje del av min kropp skulle exploderade när som helst. Bara av kärlek till dig. Kärlek är precis vad det är.

Jag älskar kvällen vi har och är lycklig över att den är lång ifrån slut. Vissa stunder vill man frysa, och få uppleva i all oändlighet. Men faktum är att alla stunder med dig är underbara. 

Tack för att ni finns och för era ord. Vet inte hur många gånger jag läst dom. Jag tycker så himla himla mycket om er <3 ska svara på de jag inte svarat på imorgon. Nu blir det inspelat idol tända ljus och smågodis vin och gos i soffan! 






Life's for the living - so live!

I stearinljusens sken, med dämpad belysning och en darrig röst som sjunger om livet ligger jag där i dina armar. Det är helt tyst, jag hör bara dina andetag och känner din hand stryka över min rygg. Tänker på att du fortfarande får mig att uppleva samma känsla nu som då. Tre år senare. Han med den darriga rösten sjunger om livet. Att man ska leva det - det gör jag med dig. 




Tandsprickning

Mellan gnällig bebis och dunkande huvudvärk försöker jag påminna mig själv om att inte hålla andan utan ta djupa andetag. Jag gör så när jag är stressad. Ibland (eller väldigt ofta) undrar jag varför det ligger ett lugn över pappor när mammorna oftast är vrak av ängslan, oro och stress? Är det bara jag som är ett känslo och inte kan hantera såna situationer. Jag vill också kunna känna lugnet hela dagarna.. Precis som jag gör när barnen tystnat och jag kan sjunka ner med en kopp te i soffan och andas ut. Jag vill kunna andas även på dagtid trots att bebisen gallskriker så fort jag sätter ner honom för att stresskissa eller vila ryggen ett tag. Att få avlasta kroppen innebär däremot att få belasta tålamodet och nerverna. Jag skulle bli en sån där cool morsa som alltid var tålmodig och stark. Istället förvånade jag mig själv genom att dunka huvudet i väggen, slita mitt hår och till och med hitta gråa hår! Herregud jag jobbar ständigt med att försöka håla lugnet och biter ihop käkarna hårt när kaoset bryter ut bara för att inte få spel. 3 år hemma i sträck låter säkert skönt i mångas öron. Men jag är så klar med det. Jag älskar att vara mamma och jag älskar mina barn. Inge snack om den saken. Men dagar när ingenting är bra och det är uppehåll på det klagande gnället i någon minut av de elva timmarna jag är ensam med barn och heltidstuder måste jag verkligen behärska mig för att inte skrika rakt ut. Det enda som egentligen får mig att sansa mig är vetskapen om det lilla barnet jag håller i min famn och kramar om, hur ont han har och hur jobbigt det är att få en tand. Att jag är den enda som kan få honom att må lite bättre. Då rinner den egoistiska tanken på att jag önskar att han sov mer än tio minuter i stöten av mig. För det är ju himla mysigt att kramas också. 


Lördag kväll

.. Och en kväll av stojande barn, skratt både från vuxna och barn, god mat, tända ljus, popcornkrig och en glass på det och vår mysiga lördagskväll var komplett. En lugn kväll väntar oss snart för barnen ligger i sina sängar och sover nog när som helst. Knäpptyst är det iallafall.

Det har varit en jättebra dag! Hjärtat jobbade 7-11:30 och jag och barnen hade mysmorgon i lugn och ro med långfrukost (satt i 1,5 timme) och lek med klossar och duplo på H's rum. Nu har vi allt fixat för att sätta fart med lillebrors rum. Det kliar i renoveringsfingrarna. Kommer bli riktigt ballt därinne! Så mycket som vi vill göra.. Men på tok för lite tid. Det som är planerat innan årets slut är iallafall måla klart i tvättstugan och fixa förvaring där, färdigställa bastun och renovera Dorians rum som sagt (: igår hämtade min ex make och min mamma en säng till Dorian som vi fyndat på blocket. (Hon var på middag hos hans familj. Vi har fortfarande kontakt) så fanns den i närheten! Den är riktigt fin!! En svart järn säng med jätte höga kanter fram och bak. En växasäng (: kommer bli perfekt sen efter bebissängen.

Nu blir det mysa i soffan till en film och lite godis. Hoppas ni har en bra lördagskväll <3 puss! Vet inte om jag visat vad min mamma sytt åt Dorian? ÄLSKAR dom!! 



Tacos picknick

Mitt på golvet i vardagsrummet satt vi ikväll och åt tacos för glatta livet. Är vi hungriga hinner vi knappt känna smaken av maten. Den slukas i en rasande fart. Jag kan skämmas en smula när vi äter på tex McDonalds och jag inser att vi tar tre tuggor och sen är hamburharen slut. Ja jag ser mig inte själv men makens proppfulla mun haha. Hur som helst. Gott var det (tror jag) och filmen vi valde. Okej jag valde. Sebbe har fått välja allt för många "grabb filmer" i rad nu. Och efter lite övertalning så fick jag välja. Men han kunde minsann inte låta bli att muttra haha! Och vem skrattade mest under filmen sen.. Mm juste (; 

Fredag men det känns som torsdag. Det är fredagskänsla i hela huset med tända ljus och tacos och ja allt vad fredagar innebär hemma hos oss.. Men i huvudet känns det mer som torsdag. Anledningen är nog att han jobbar några timmar i morgon. Jag smider förmiddagsplaner för mig och barnen. Och med barn som jag insett för ett bra tag sen, får man utgå ifrån deras sinnesstämning. Är dom galna huliganer så blir det mindre avancerade aktiviteter, annars vet jag en mamma som kommer stå på skakiga ben och falla handlöst i hans famn när han kommer hem... Men är barnen på ett sånt humör som jag hoppas att dom är på så har jag en hel drös med roligheter inplanterat. Då blir det skratt istället för gnäll och skrik. Fast våra barn är världens snällaste barn sådeså! Så länge deras magar är mätta och deras blöjor är torra. Klarar man av att fixa det har man kommit långt! Det blir en bra förmiddag det är jag säker på. Och vips är älskling hemma igen och sen blir det minsann familjemysande för hela slanten.

God natt <3



Doften av bebis sömn

Varje kväll öppnar jag dörren intill den sovande bebisens rum och drar in lukten av honom. Hela rummet luktar honom och lungorna fylls av någonting som får mitt inre att bli varmt. Det är doften jag varje dag känner när han kramar om mig, det är doften jag känner när vi ligger tätt intill på golvet och tittar in i varandras ögon.. Samma doft som jag står där i mörkret och andas in. Står länge där i mörkret och tittar på honom när han sover. Beundrar varje andetag och vill men vågar inte böja mig ner och pussa hans blonda duniga hår. Han är min och hur många gånger jag än säger det om och om igen i huvudet är det lite för ofarbart. Det är mitt liv nu. Jag är omringad av ständig kärlek. Inget liv är bättre än det här. Jag drar in doften igenom näsan och ner i lungorna igen och sluter ögonen innan jag viskar "mamma älskar dig" och går ut. Varm av lycka och med ett leende på läpparna. Saknar honom och längtar tills imorgon när jag hör honom vakna i lugn och ro i sin säng. Att få hämta in honom i våran säng och kramas under ett varmt täcke. 


God morgon höstdag

Nu känns det i luften. Synd på träden. Märks på temperaturen. Sommaren växlar sakta men säkert över till höst. Och jag älskar det! En lite kylig höstdag. Men solen skiner. Det måste vara en av de bästa årstiderna. 

God morgon tisdag den 10 september. Idag ska jag färdigställa ett skolarbete och bara ta det lugnt. Funderar på att baka bröd och rensa lite. Rensa är typ en av de saker jag gillar bäst :$ vet jag är ett miffo men jag tycker om att ha det jag använder och hitta sakerna. Såklart blir det mys med barnet. Det stora barnet ska till dagis idag och köra slut på den enorma energin han besitter. Likt sin far som liten klättrar han på allt. Så är energin slut och han sitter som paralyserad och tittar bort i tomma intet. Gullunge! Men jag och D ska mysa hemma. Köpte kritor och block men dom åt han bara upp så får nog vänta med målandet ett tag. Och playdoleran äter han som kritorna bara upp. Unge! Det blir läsa böcker det älskar han. Kramas och vandra fram och tillbaka i köket med gåvagnen. Att försöka laga tex middag medan han tultar fram är ju inte det lättaste. 3 sekunder sen måste man vända honom. För att han står och kör vagnen fram och tillbaka in i väggen och blir irriterad. :P 

Så ser min dag ut. Sen kommer jag alltid på någonting att sysselsätta mig med. Vi får se vad dagen bjuder på!

Ha en riktigt bra dag <3













Latmask




28

Två år kvar till 30 års krisen (; haft en jättemysig och lugn födelsedag hitintills exakt vad jag önskade! Underbart uppvaknande av mina grabbar på sängen med paket, fika och sång (: Hector kom fram och gav mig en så fin teckning och i var det en födelsedags hälsning ^^ världens finaste födelsedagskort! <3 lång frukost med tända ljus nere i köket. Tyckte att det räckte med en miljon smulor i sängen från wienerbröden vi åt haha! 

Vi är påväg hem från stan nu. Gått runt och tittat, köpt höstkläder till pojkarna och fikat på café! Sånt gillas (:

Ikväll äter vi fläskfilé pasta i gräddsås med svamp och parmesan. En av Mona favoriter! Citron och maräng glass med färska hallon till efterrätt och sen mysa i soffan med godis och film! :D bra födelsedag (:

Hoppas eran dag varit bra hitintills! Puss! 






Kalas!

Då var det dags för kalas! Eller ja klockan 15 kommer gästerna (: vi bakar och små städar och har oss.

Underbart med långhelg! Igår hade sebbe ledigt och samma på måndag när jag fyller år. Mysigt! Spänd på vad han har planerat. Älskar att fylla år :D

Kvällen igår vart mysig. Åt som sagt tacos och delade på en flaska vin. Eller delade och delade. Jag drack några klunkar haha. Illa för jag fick ligga med öronproppar pga av en snarkande karl bredvid mig :P tur att det är så ytterst sällan vi dricker någonting haha! Är så himla ljuskänslig. Blivit ännu värre sen vi fick barn. Men sov det gjorde jag! Var jätte social efter middagen skulle "bara vila i fem minuter" och somnade såklart. Tror det var vid halv nio.. Och sov tills älsklingen väckte mig vid halv tolv då han sett film och haft fredagsmys för sig själv haha! Men utvilad är jag minst sagt idag (: och peppad för kalas!!

Ska ta och fixa vidare och sminka mig. Ha en toppen lördag. Och Natalie. Vi ger Hector maten som vi äter bara att han äter innan oss. I vanliga fall brukar vi äta ihop på fredagar och att jag och sebbe äter själva på lördagar. Men Hector va så trött efter dagis så var mest gnäll (; så gör vi (:

Och lite plugg efter middagen blev det med.


<3

Det är något speciellt med att stå på håll och titta på maken som fixar på tomten, sonen som springer runt och leker, bebisen som kryper till vinbärsbusken och sitter och mumsar bär. Hönorna som är ute på gräsmattan och spatserar runt och letar insekter. Katterna som ligger och vilar i gräset och solen som står högt på himlen och får sjön att glittra sådär vackert. Det är en varm sommardag i början av september och jag njuter av allt jag har. Jag älskar det! Och jag älskar dom! Livet är allt bra fint!

Fredagen börjar lida mot sitt slut men än är den inte slut! Kvällen är kvar och den är väldigt efterlängtad! Krypa upp i soffan och tätt intill älsklingen och bara gosa! Äta godis och titta på film! Fredag!!

Snart ska vi lägga barnen och sen äta tacos. På helgerna brukar vi äta själva. Först får barnen mat och sen när dom sover så kan vi sitta i lugn och ro. Sånt behövs!

Ha nu en mysig fredagskväll! Det kommer vi ha :D


RSS 2.0