fannytastisk.blogg.se - fannytastisk.blogg.se -

Torsagskväll

Lugnet har infallit sig i huset, barnen sover, maken duschar och jag sitter på en fårskinnsfäll framför brasan som sprakar i kakelugnen med en kopp te. Älskar lukten. Det luktar landet på något vis. Eller som på Skansen när man var liten och dom eldade i dom små husen. Myskänsla i kroppen. 

Jag har mått så bra den sista tiden, bättre än vanligt. Fått bevisat för mig att jag kan ta mig an jobbiga utmaningar och faktiskt klara av dom. Känns väldigt långt bort nu som allt sattes på prov men imorgon är det äntligen över. Pratar om skolan och dubbel, eller rättare sagt trippel utbildningar samtidigt. Men nu, imorgon. Sista provet och sen är det bara en utbildning att hålla på med. Känslan av att ha lyckats ta sig igenom det här stressade pressade veckorna är obeskrivlig.. 

Barnen går på dagis nu på dagarna och jag har tid att plugga, och när jag inte gör det, läser jag, pysslar och syr, bakar, fixar hemma och tränar. Saknar dom men egentiden gör så jag slipper ångest för att skolan blir lidande, jag är en roligare, piggare och gladare mamma och så är det ju så mysigt att ses när man inte setts på några timmar. Jag trivs, mår bra och är lycklig. Många gånger det är någonting som skaver, om bara en liten händelse eller sak, men nej, jag mår hur bra som helst! (: lugn och harmonisk. Finns såklart mer osäker för det än bara det jag skrev ner nu. Men lite av det. 

Jag ska repetera lite till inför provet och sen bara vila hjärnan innan vi kryper i säng. Läsa någon tidning eller lyssna på min ljudbok. Men nu dricka upp mitt te.

Imorgon blir det veckohandling och städning. Thai take away till middag! Mums!! 

Hoppas ni får en mysig fredag imorgon (: 









.. there is something you must always remember.

Tittar på min busiga pojke som numera pratar flytande. Fick ett kryssa i papper på BVC om hur många ord han kan prata flytande nu. Vi kryssade i runt femtio och vår fina BVC kontakt såg ut som ett frågetecken. "Han pratar ju flytande" så det var bara att kryssa i nästa fyrkant och känna stoltheten! När blev du så stor? 

Det är så många gånger man tar livet för givet. Det som sker är en självklarhet och man funderar inte ens på hur man skulle uppleva om det inte blivit så som det blev, man tillåter sig inte för man vågar inte riktigt känna på smärtan. Därför fokuserar man på hur det blev och det är väl egentligen det bästa. Men så kanske man skulle tänka lite på det andra för att.. Uppskatta ännu mer. 

Jag funderade aldrig på hur det skulle vara om du inte skulle klara dig. Jag vågade inte. Men när jag väl gör det går det en stöt genom magen. Jag bli påminnd om att livet är skört. Och kramar dig lite extra. Du kom så tidigt och var så liten. En flicka som kom ynka 6 dagar innan dig dog på sin mammas bröst 16 timmar efter att hon kommit. Hon var inte den enda på vår avdelning som inte klarade sig. Jag drar in luft i lungorna och låter den stanna kvar tills jag nästan känner mig yr. Vad hade jag gjort om du inte stannat hos oss? Hade jag orkat fortsätta? Hade jag någonsin tagit mig upp igen? Så påminner jag mig själv om att tänka "tänk om" inte är nödvändigt nu. att du faktiskt finns här, andas, skrattar, busar, trotsar, går oss på nerverna och fyller våra hjärtan av värme och kärlek varje dag. Även fast man inte ska blicka bakåt så är lite bakåt bra ibland. Det påminner om hur skört livet är och att det är enormt viktigt att uppskatta och inte bara ta för givet. Då menar jag inte enbart liv, utan allt. 

Jag tror inte jag riktigt egentligen insett hur enorm tur vi hade. Och att trots att du kom i vecka 28 inte fått några som helst men och komplikationer what so ever. Man säger att allt har en mening, men jag har aldrig förstått meningen med din tidiga ankomst. Jag ska aldrig mer önska att kommande barn ska skynda sig ut. Jag påminner mig om det ofta och klandrar mig själv på något vis "kom ut fort vi saknar dig" ekar i mitt huvud. 




Ett två tre

Det pirrar i kroppen av tanken att snart är det du och jag. Själva, nära, omslingrande och kära. Jag älskar att du precis som för tre år sen när vi gifte oss känns lika närvarande och underbar nu som då. Visst har vi kanske tappat vissa saker lite, att stånka över att klä upp sig på bröllopsdagen kanske inte hörde till vanligheterna innan.. Men det är väl det som egentligen är så fint. Jag älskar dig trots mjukisbyxorna och håret på sne. Och du mig. Du är kärlek! 

Jag var inne och kollade runt på lite amerikanska bloggar. Fråga mig inte varför, jag bara kom in på någon och ja, fortsatte. Där var det en tjej som hade listat saker man kan göra i sitt äktenskap för att det aldrig ska tas för givet, aldrig glömmas bort, aldrig bli dammigt osv osv. Det var förvånansvärt mycket som vi faktiskt redan gör! Små små saker som betyder enormt mycket! För dom små sakerna bli till trygghet och värme. Här är några exempel; bland annat att den som går in och borstar tänderna på kvällen först alltid sätter på tandkräm på den andres tandborste med. Det har lixom bara blivit så. Och det är himla mysigt! En annan sak är att vi alltid oavsett vad går och lägger oss ihop. Jag har aldrig förstått det där med att sitta uppe själv riktigt, men alla är vi olika. Anledningen? Vi kramas och pratar om dagen! Sen att vi alltid har kram och puss pauser är SÅ bra! Det bara måste man ha i vår super intensiva småbarnsvardag! Man glömmer ju sånt. Vi märkte att vi började göra det när vi fick barn iallafall. För innan gjorde vi ju inget annat?! Haha (; att köpa något litet extra till den andra när man är inne på affären gör vi då och då. Ser smajlet på Sebastian när han inser att det ligger en dosa snus i Ica kassen! Vi lyxar även till det trots att det inte är nått att fira. Bara för att (; och så det som hängt med sen den där nykära tiden. Smsen! Vi slutar aldrig oavsett vad att skicka mysiga kärleksfulla sms till varandra. Eller slutar att visa vår kärlek offentligt. Många tycker att det inte ska behövas, vi vill visa hela världen! För varför inte visa det käraste man har? 

Nu! Dags för en mysig bröllopsdag (kväll?!) ihop (: barnen sover och det är dags för vin fondue med oxfile pommes och massa goda såser till! Ben&jerry glass fick det bli till efterrätt! Det och chips, dipp och godis.. Hörs det att jag var på tjejkväll igår och käkade skaldjur och drack på tok för mycket vin igår? Tokigt hungrig! 

PUSS







Peppad

God morgon fina!! Måndag och jag är peppad! Ska strax gå och träna. Skönt att gymmet ligger 2 min ifrån oss :P ändå har jag aldrig fått in det där regelbundna. Men nu måste jag! Problem med höfter ovh rygg. Höfterna efter graviditeterna. Och med stränga order från sjukgymnasten så finns det inget att skylla på längre haha! Måndagar, onsdagar och fredagar. En stund efter frukost och proteinpulver efter det. Blir nog bra det här. Och i och med att jag är väldigt smal redan så syns det snabbt. Då känns det ännu roligare! Som sagt. Peppad!! :D resten av dagen blir plugga. På fredag har jag tenta och jag tänker minsann få riktigt bra på det! Sen är det bara elutbildningen. Har inte varit lätt att plugga två heltidskurser (varav en jag gjort på 2,5 vecka istället för 5..) och tentat av en hel kurs samtidigt som jag pluggat elutbildningen.. ZzzzZzz.. Men det har gått. Det var bara tvunget att gå så ^^ 

Hoppas ni får en riktigt bra måndag! Puss&kram




Hej då sociala medier

Även fast våra veckor är riktigt sköna, med mycket kvalitetstid ihop så är det mysigast med helgerna! Helt klart! Har precis stor städat hela huset, känslan av att hoppa i myskläder, tända ljus och sjunka ner i soffan med älsklingen och titta på film i ett nystädat hus, det är skönt det (; vi ska strax äta lunch, den tänkte jag sticka och träna på gymmet och plugga lite efter det. Ja bara en sån grej. Att göra någonting nyttigt på dagen gör så att man känner sig mer värd fredagsmyset! Vi tänkte köpa hem Thaimat ikväll. Hämtmat känns typiskt helg. Även fast vi oftast lagar hemma. Ytterst sällan vi äter snabbmat, men ibland är det som sagt skönt! Mer tid till att umgås och kramas! 

Jag har insett hur jäkla mycket man sitter med mobilen. Så i går började vi med det vi tänker fortsätta med. Ja iallafall tills man känner att man inte dras till mobilen för att kolla uppdateringar på instagram. Vansinnigt egentligt. Sociala medier stiger oss upp åt öronen. Dags för förändring! Så med två avstängda mobilen försvann helt plötsligt mycket stress, vi pratade på ett helt annat sätt, och var närvarande. Ska jag vara ärlig så är det fruktansvärt skönt. Att stänga av mobilen var en av de bästa saker jag kunde göra för mitt välmående. Man ska nog sätta sig och fundera över vad det egentligen är som gör så att man inte mår helt hundra. Det här var en stor bidragande faktor. Ingen mår bra av stress. Tänkte istället för att stirra mig blind på en skärm av egentligen helt onödigt surfande lägga tiden på att läsa böcker, träna, plugga, och bara vara. Vila hjärnan. Jag älskar meditation. Yoga och meditation är mina sätt att varva ner. Flummigt säger många, fantastiskt effektivt säger jag (; men framförallt sitta ner med mina barn, läsa sagor, utforska nya saker, leka, kramas och snusa dom i nacken, pussa.. Jag ni förstår grejen. Jag satt med dorian i morse efter frukosten ihop och lekte med en plastbunke. Gömde saker i den och lät honom skramla och titta. "Tittut" är väldigt populärt haha (: bara en sån grej utan att höra hur man får uppdateringar, sms, samtal och snnat på mobilen. För får man det ja då har det varit en vana att avbryta och titta. Det här borde jag sätt innan. Men vad säger man, bättre sent än aldrig. Jag kommer aldrig mer ha på min mobil medan barnen är vakna och med oss, aldrig! Jag kommer aldrig mer sitta och dötitta på den medan jag umgås med min kärlek och inte när jag pluggar. Sen så (; för helt stenålders behöver jag nog inte bli. Det lilla gör så mycket. 

Nu lunch och sen ja. Träna plugga, mysa, åka och köpa mat, mysa.. Ja ni förstår ^^ puss och ha en toppen helg! 









RSS 2.0