fannytastisk.blogg.se - fannytastisk.blogg.se -

Höstlov

Familjen hostar och snorar och har feber men trots det är mysstämningen på topp här hemma. Vi eldar både i kakelugn och i kaminen i köket. Älskar lukten, det är något speciellt med den. Tänkte ta ett bad efter frukosten och smörja in mig, sätta på mig sköna mjukiskläder och krypa upp i soffan och läsa nya topp hälsa med en kopp te. En torsdag som känns som en söndag. För på söndagar gör vi ingenting mer än de saker vi vill. Bara vara och idag blir det en sån dag! <3

Jag ska klura på julpyssel och julbak mm inför jul och dela med mig av här. Många som följt mig ett tag vet hur mycket jag älskar julen. Så det blir nog en hel del att skriva (; men som sagt! Än känns det lite tidigt så jag återkommer med det <3

Hector har höstlov och jag njuter av att ha honom hemma. Skolan har jag fått lägga lite åt sidan, pluggat på kvällar. Men det har det varit värt helt klart! I tisdags var hela familjen i skogen och grillade korv. Det är så bra på det stället, då det är ett litet hus med en grill och det finns även upphuggen ved att ta av. Så vi grillade, myste och gick på upptäcksfärd i skogen (: riktigt bra eftermiddag hade vi <3

Ha en jättebra torsdag så hörs vi snart igen! (Bloggen har strulat för mig därav lite frånvaro) 




Ny vecka!

God morgon måndag och vecka 44. Nu är det mindre än åtta veckor kvar till julafton.. Och runt en månad kvar till första advent. Jag har längtat och längtat så det känns nästan lite overkligt att den bästa årstiden snart är här! Riktigt mysigt!! Hectors tredje jul och Dorians andra. Jag har faktiskt fuskat lite och köpt lite julgranspynt.. Jag är annars helt emot den tidiga julen hos affärerna. Men just i år var jag lite tacksam ^^ vi har tyvärr inte alls mycket eget julpynt, har lånat julgranskulor osv av mamma tidigare, men sånt vill jag att vi har själva såklart! Så tanken är väl att börja någonstans. Sen springer man väl på fina julgranskulor vart efter (: 

Helgen har varit lugn, mysig och rolig! En bra helg helt enkelt. God middag, umgänge med fina vänner, mys och bus med barnen, filmkvällar, smågodis, tända ljus, brasa i kakelugnen, kärlek. Ja en perfekt helg!! Lång har den varit också. Torsdag - måndag. Så idag är maken alltså också ledig! Jag ska göra ett prov nu efter frukosten, sen åker vi in till stan och handlar lite, efter det ska jag på massage och akupunktur för andra gången. Har riktiga problem med mina höfter från graviditeten så, jag testar akupunktur och deg verkar lovande!! Sen tandläkaren för min del. Så blandat roliga och mindre roliga aktiviteter idag!

Ha en mysig dag! Puss&kram 




Regn

Regnet öser ner utanför. Vi har haft en skön morgon jag och barnen. Sovmorgon, långfrukost.. Kändes nästan som att det var helg. Onsdag idag och det står massa på schemat! Roliga saker!! Helkroppsmassage i en timme både för mig och älskling och även akupunktur. Aldrig testat men velat innan så ska bli spännande om det fungerar hade varit kanon då jag har rygg besvär och ont i ena höften efter foglossningen. Uj uj synd om mig haha. Men man ska inte klaga! Kunde varor mycket värre! :o 

Petra Hectors gudmor kommer hit idag också. Mys!! Hon stannar ett par dagar och det ser vi fram emot (: ikväll blir det tacos och bara umgås. Jag ska färga håret.. Galen utväxt.. Blir röd henna. Bättre för håret än vanliga färg. Och helt klart finare färg med. Röd färg har en tendens att inte hålla så bra i färgen utan mattas av fort. Men henna sitter som berget och växer ut! Ett slutprov ska göras också. Låter som att dom får roa sig utan mig ikväll haha!

Ha en fantastisk dag skriver mer senare (: nu måste jag hoppa i duschen sminka mig (om det ens är någon ide med tanke på regnet och att man ligger med ansiktet i en massagestol. Nåja (; packa skötväskan och så! 

Var rädda om er <3


Vid frukostbordet 



God morgon!

Vaknade av spöregn som slog mot rutan. Lite mysigt att ligga och lyssna på det och vakna till liv innan barnen vaknade. <3 

Snart kommer Malou! Känns som en evighet sen vi sågs trots att det bara är några dagar.. Blir väl så när man umgås så pass mycket. (: ska bli roligt! Hon ringde igår och tyckte att vi skulle ta en pysseldag! Sy bla. Så det står på schemat. Och plugga såklart. Sista nu innan nästa kurs börjar. Kämpa kämpa! 

Ska ta ett varv med dammsugaren i köket.. Blir en del smulor när barn äter scones (; 

Ha en riktigt bra tisdag! Och ta hand om er!! Puss!



Min stora kille




Vilken helg

God morgon (: efter en mer eller mindre vaken natt så är den här mamman inte direkt pigg. Våra barn har alltid sovit som små änglar! 12-14 timmar på natten och 2-3 timmar på dagen. MEN nu är Dorian helt förändrad! Han somnar bra på kvällen. Men vaknar upp flera ggr på natten och vill inte somna om. Och när han väl somnar tar det inte lång tid innan han vaknar igen. Någon fas? Känns bra iallafall att veta att det just är en fas.. Då är det lite lättare att vara trött. Så imorse tog jag och barnen sovmorgon och åt frukost i lugn och ro innan vi tog en promenad till dagis. Skönt att dom sagt att det kvittar när vi kommer. Stressiga mornar är ju inte direkt en favorit här hemma (; så idag tar jag och dorian en mysdag inne. Utanför regnar det. Gick en promenad efter vi lämnat H på dagis och andades frisk luft. Så nu känns det helt okej att bara mysa inne (:

Igår pluggade jag.. Oj vad jag pluggade.. Jag såg text framför ögonen när jag blundade.. Läste ut en roman (som jag helt missat att vi skulle läsa?!) en roman på 200 sidor på två dagar. Ja jag är inte direkt den som älskar att läsa då jag har dyslexi. Men jag hann!! Och uppepå det skrev jag en analys om boken. I tio timmar satt jag, men enbart uppehåll för mat. Självdisciplin haha!

Helgen har varit toppen. Därav lite tyst här inne. Johanna och hennes kille nichlas var här och hälsade på. Lördagen bjöd på hemgjord pizza, tända ljus och vin för dom andra. Jag tog ett par klunkar. Cola var mer lockande (; förra helgen satt väl sina spår.. Blev ganska sent men himla värt det!! Var riktigt mysigt att ha dom här!

Nu sitter jag och väntar på att dorian ska somna (på dagarna har han sovit bra) sen ska jag ta en dusch och hoppa i myskläder, göra en kopp te, tända ljus och krypa upp i soffan och bläddra i en tidning. Det låter skönt!! 

Ha en fin måndag så hörs vi såklart <3




En helg att se fram emot

Imorgon är det redan fredag.. igen. bästa dagen på veckan, för vi har en kväll, en hel dag och kväll och en hel dag med bara massa mys ihop hela familjen. jag är så glad att jag har dom, ni anar inte. satt i dag vid middagsbordet och verkligen var "här och nu" i kroppen, känslorna, tankarna och uppmärksamheten, Hector och Sebastian sjöng barnvisor, Dorian klappade händerna och skrattade, det var avslappnande musik med varma toner.. sån där musik som får en att njuta i hela kroppen. satt där och bara sög in stämningen av glädje och lycka. för det är precis så jag känner för dom. en dålig dag omvandlas snabbt bara genom att vara nära dom. jag glömmer bort allt vad ångest och förtvivlan heter, för jag är lycklig. lyckligt lottad. så länge jag har er. vilken klyscha, men det är så sant. utan er vet jag inte riktigt vad som skulle göra mig lycklig och sådär varm i kroppen som jag kände ikväll. ja alla andra kvällar med.
 
Det gäller att verkligen njuta av nuet. och det måste jag faktiskt säga att jag har blivit väldigt bra på. vissa saker tar tid att lära sig, och just det har jag i perioder haft svårt för, MEN all träning ger såklart färdighet. Man märker när man tittar tillbaka på åren bakom sig att man faktiskt utvecklas och tar ett steg efter det andra framåt, och det går snabbt också. Även fast man kanske är otålig på att dit man vill inte går tillräckligt fort, så gör det ju faktiskt det. En film som får mig att tänka på det är filmen "click" har ni inte sett den.. så se den. den om någon film får en att inse värdet i att inte stressa fram i livet. vi lever ju bara en gång. vad jag vet. det skrämmer mig lite. hur snabbt det går.
 
Men även fast jag njuter av nu, så längtar jag till lördag. då kommer en av mina bästa vänner hit, en människa som är just som känslan jag skrev om tidigare, närvarande och djup, "här och nu" henne kan man sitta med i timmar och bara prata med, dricka litervis med te, prata om allt och inget och må bra i hela kroppen. hon ger mig en känsla av helhet och är en vän som ger en riktigt äkta feelgood känslor i kroppen. hon är som riktigt bra och lyckad feelgood film helt enkelt. en sån som man vill se om och om igen. det är min johanna det. johanna med ett <3 efter i min telefonbok. för hon värmer mitt hjärta. hon är ett stort bevis på att jag bara har dom bästa i mitt liv. för så har det inte alltid varit. men så valde jag bort alla energitjuvar och alla som alltid visade sig när dom behövde mig, men alltid gick under jorden när det var jag som behövde en axel att vila mig emot. det var då jag insåg att jag ville ha dom bästa, även fast det bara var några stycken, så glödde tryggheten, glädjen och samhörigheten med dom här vännerna och en av dom kommer på lördag, hon med sitt långa bruna hår, bruna snälla ögon och med en ny kärlek vid sin sida. det blir tända ljus, middagslagning ihop och vin, musik och mys. längtar!
 
nu mackor, te och sen bums i säng. trött efter dagens pluggande. god natt fina ni <3
 
 
 
 

God morgon

God morgon underbara ni! Mörkt ute fortfarande, men det är bara mysigt - då tänder vi en brasa som kan brinna medan jag och barnen äter frukost. Hösten är mörk och det kan vi inte påverka? Däremot kan vi påverka annat! Så som extra vitaminer och träning! Har precis fyllt på förrådet av både acai kapslar, vitamin D3, MSM pulver, omega 3 kapslar och tre olika hälsoteer! Så jag är redo för höst och vinter (;

Ligger nerbäddad i en varm säng. Hade en bebis här nyss som var hungrig, men nu ligger han återigen i sin säng och små pratar med sig själv. Hector gör detsamma! Ska strax hoppa upp och klä på mig, bädda sängen (gör alltid det på morgonen annars blir det aldrig av) haha och bre mackor och göra te (: 

Älsklingen jobbar bara till elva idag så det blir inte många timmar ensamma, skönt för jag är inte helt kry i kroppen. Men som sagt, det ska vi ändra på!

Jag önskar er en riktigt bra tisdag! Var rädda om er <3

Helg middag som maken överraskade nig med! Galet god var den!!



Helgfrukost med älskade familjen



Filmmys med popcorn 


Och redo för grill och vin kväll hos bästa vännerna här hos oss (:

 

God kväll

Pappan i familjen är på föräldrarmöte, barnen sover och jag står och väntar på en påse popcorn som strax är klara i micron. Nyduschad och ny pyjamas. Levande ljus överallt och en kopp te i handen. Älskar kvällarna. Då hadejag  kunnat ha hur mycket egentid som helst. Dock är jag väldigt glad av att ha sällskap av min äkta hälft så pass mycket. Vi gör allt ihop och jag älskar det. Men så kan vi såklart också göra saker på håll (; men är det någon gång på dygnet jag uppskattar ensamheten som mest så är det helt klart på kvällstid! Då blir jag mer kreativ och jag mår så bra av mörkret. Ja jag vet jag är lite udda haha (; jag kanske var vampyr i mitt förra liv. Men det är någonting med mörkret.. Alla miljoner stjärnor på himlen (som man faktiskt ser här ute på landet) att titta ut i det där svarta och inte ha en aning om vad som finns där ute. På dagen är allt så uppenbart. Ja jag älskar det! 

Nu ska jag krypa upp i soffan. Tänt ljus och förberett för ett avsnitt av serien jag följer slaviskt. Kan. Inte. Sluta. Titta..

God natt <3

Vår lunch idag! Thaisoppa med kyckling och gröncurry, grönsaker och till det vitlöksbröd! Älskar nya sopp skålarna!!


Det är upp till dig

Det sägs att man bara uppskattar saker när man märkt att man förlorat det. Att man då inser vad som saknas som hela tiden funnits där utan att man egentligen aldrig lagt märket till det. Men vad är det som gör att man från början inte ens vetat om? Eller tagit det för givet? Om man faller så när det är borta.. Varför var man då inte försiktig från början? Någonstans där inne måste man väl veta vad som kan hända? Jag var sån innan. Att jag aldrig tänkte en extra gång innan gjorde något vind för våg och tyvärr hade det konsekvenser, såna som jag fick leva med. En sak som är helt säker; man lär sig av sina misstag och man börjar efter sina misstag att leva som man tillslut lär. Jag talar om för andra hur man ska uppskatta livet, det man har i livet men framförallt sig själv. Jag gjorde inte det, men jag gör det nu. En annan sak som jag sagt det är att det aldrig är försent att göra rätt, även fast det eventuellt nästa gång är på en helt annan plats, med en helt annan människa, i ett för dig helt nytt liv. Man kan aldrig göra saker ogjort, men man kan hindra händelser från att upprepa sig. Man kan bli ett bättre exempel på sig själv, ett bättre jag. Det är inte mer komplicerat än så, men en jävla bitter sanning. En sån som sticker i ögonen och gör så förbaskat ont. Men det som gör ondast är nog aldrig det som skett, utan din vetskap om att det är du som skapat din nutid. Du kan vara hur arg du vill. Men kom då också ihåg att det bara är du som skapar din framtid. Bara du.

God morgon

Hoppas att ni har sovit gott (: jag somnade nio igår och fick sova till sju. Två nätter i rad nu. Gud va skönt!! Sömn gör så himla mycket för.. Ja allt! Känner mig som supermamman hehe. Hector och jag sitter och äter frukost och Dorian sover. Sömntuta! Igår sov han tolv timmar och sen fyra timmar på natten.. Inne i en växtperiod antagligen. Liten börjar verkligen bli stor. Han är ingen liten bebis längre.. Även fast det känns så då han fortfarande ammar.. 5-6 ggr per dygn. Vi får se när han slutar. För mig är det helt okej upp till två år, det är så länge Livsmedelsverket rekommenderar. Men så länge tror jag inte att han fortsätter. Om inte annat måste han ju dra ner rejält på det när det är dags för dagis hm. 

Hoppas ni får en superbra dag och mår bra! Vi hörs mer sen <3




Kvällsfika

God kväll <3 

Hoppas ni mår bra? Jag är supertrött och kvällsro tet gjorde mig inte piggare som jag drack nyss när vi fikade. Det här var inte likt mig för några år sen. Då fick jag tvinga mig i säng vid tolv.. Men man blir lixom trött bara man tänker på dagen som väntar med barnbus och massa pluggande. Så sova känns väldigt lockande just nu (:

Dagen har varit hektisk men bra. Mådde mindre bra i morse (kräktes) berodde nog på att jag svepte min detox drink på tom jättehungriga mage. Gick sådär och upp kom den igen.. Hm. Men annars har den flutit på fort! Imorgon åker mormor hem och vardagen återgår till sitt vanliga jag. Imorgon har min stora lilla älskling dagisfoto! Han ramlade och slog i sin näsa i helgen som var ): så den är svullen och har blåmärken. Pratade med en dagisfröken som sa att "numera kan man ju gå in och redigera på nätet" haha! Ungen som hamnar på väggen kanske tillslut inte ser ut som sitt eget :O hur som helst.. Förra årets blev så himla gulligt! Ska bli spännande att se hur årets blir (: 

Nej nu ska jag dricka upp mitt te, borsta  tänderna och krypa i pyjamasen och sängen. Tänkte läsa en stund. Om jag inte somnar! Jäsp!

Sov så gott underbaringar <3




Industri









 
Jag älskar industri inredning. Och den här lampan (köpte den igår på biltema för runt 70 kr) är egentligen en bygglampa. Men med en svag glödlampa och en kontakt dimmer så fungerar det lika bra som en vanlig läslampa! Industri känsla och enkelt och billigt, sånt tycker jag om. Jag blandar både budget med dyra designklassiker och just budget inredningen känns såklart extra roligt att hitta! Jag är jättenöjd! Kul att det händer lite på hemmafronten! Men det brukar bli så när sommaren är förbi och man är inne mer. Jag blir som en höggravid och börjar "boa" hemma haha (; 

Sunday

Kände redan lugnet infalla sig när vi kom åkandes på landsvägarna. Några av kossorna längst vägarna är fortfarande ute och betar. Sommaren drar ett sista andetag samtidigt som löven på träden skiftar i dom varmaste färgerna. Möttes av två glada busiga pojkar och min kärlek som nog saknat mig sådär fånigt mycket som jag saknat honom, trots att det bara gått ett dygn ifrån honom så pirrar det i hela kroppen när han lyfter upp mig i famnen och viskar i örat att han saknat mig. Varför ska man vara ifrån varandra när man når som bäst med varandra? Tur att alla inte är lika där. Borta bra men helt klart hemma bäst. <3

Barnen sover och middagen står i ugnen. Kycklingfilé med rostade rotfrukter. Ska bli riktigt gott. Och lite ost och kex till efterrätt. Jag har slutat med socker i det stora hela och fått ett tokigt sug efter ostar.. Fast det måste ju ändå vara bättre än godis och annat slisk antar jag (; fast allt ska man väl äta med måtta! Missade idol i fredags pga av middagen hos vännerna men tanken är att se det efter middagen. Vet redan vem som åkte ut och gråter inte direkt (; har ni någon favorit ännu? Jag tycker om den blonda tjejen.. Hon som hade guldlockslockar under något program. 

Helgen är snart slut, men det känns som att jag verkligen utnyttjat den på bästa sätt. Nu är jag redo för en ny vecka med mer skola. Hoppas ni mår bra och har haft en bra helg ni med! <3

Njut det sista! 





Netto överraskar


 
10kr st.. På netto :o

RSS 2.0